Search your topic here

PPL Viva Voce

Most of the students were not able to answer the following questions:-

1) Example of pure functional programming paradigm?
Ans. Haskell

2) Example of Logic programming paradigm?
Ans. Prolog

3) Work of Lexical analysis in compilation?
Ans. To validate the lexems/words.

4) What is the work of Parse tree?
Ans. To check the syntax/grammar during compilation.

5) Concept of Binding?
Ans. Should say all type of relation between variable and its type.

6) Types of Type checking?
Ans. Static ( int a = 10;) and Dynamic ($a = 10).

7) Strong typing?
Ans. When variable type is defined (int a = 10).

8) What is subprogram?
Ans. Functions and procedures.

9) What are the fundamentals of subprogram?
Ans. You should say all the characterstics and terms of a function/subprogram.

10) What are design issues of funtions?
Ans. You should say about precautions taken duriong creating a function (i.e, its type, number of value return or side effects etc.).

11) What is local referencing environments ? 
Ans. Say about local variables and nested subprograms.

12) Wht is generic subprogram?
Ans. A subprogram in which a memory location is capable to store different types of variables.
example: template in C++.

13) What is concurrency ? 
Ans. Its simultaneous execution of  processes/subprogram/program/statements etc.

14) What is semaphore?
Ans. Its a ineger variable  (int S), which acceses only by wait() or signal(). Used to prevent critical section problem.

15) What are the basic elements of prolog?
Ans. Term, fact , rules.

16) What are the applications of Logic programming?
Ans. Parsing, simulation etc.



LEAVE A REPLY










Related topics

Please use contact page in this website if you find anything incorrect or you want to share more information about the topic discussed above.